28-04-2016 18:27 | Door: Chris Thijssen

Kledingmerk Timberland wil in 2020 100 procent biologische, uit de Verenigde Staten afkomstige, of Better Cotton Initiative-katoen gebruiken.

Het kledingmerk doet deze belofte in het kader van zijn nieuwe Environmental Product Standards. Hiermee wil Timberland zijn duurzaamheidsdoelstellingen doorvoeren in al zijn productcategorieën, te beginnen met zijn voorjaarscollectie 2016.

Behalve het gebruik van duurzamer geproduceerd katoen, stelt Timberland zichzelf ook als doel polyvinylchloride (PVC) en geperfluoreerde chemicaliën uit zijn kleding- en schoenenproductie te weren.

Dat betekent dat het merk in 2020 alleen nog leer inkoopt bij looierijen die een Gold- of Silver-certificaat hebben ontvangen van de Leather Working Group.

Daarnaast stelt Timberland dat in 2020 al zijn schoenen gerecycled, biologisch of hernieuwbaar materiaal moeten bevatten. Verder wil het merk dat in hetzelfde jaar 50 procent van de energie in zijn productielocaties afkomstig is van hernieuwbare bronnen, zoals wind- en zonne-energie.

Prestaties 2015

In 2015 kwam het kledingmerk op veel gebieden al in de buurt van zijn doelstellingen voor 2020. Zo wist Timberland het gebruik van PVC’s in zijn productieprocessen met 98 procent terug te dringen. Daarnaast bevat 84 procent van het huidige schoenenaanbod gerecyclede, biologische of hernieuwbare materialen.

Het gebruik van duurzamer geproduceerd katoen blijft daarbij echter achter. In 2015 daalde het gebruik van deze grondstof van 19 procent in 2014 naar 18 procent in 2015.

Bron: Timberland | Foto: Timberland (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)