25-05-2016 12:18 | Door: Fitria Jelyta

De kledingproductie van C&A bestond in 2015 voor 40 procent uit organisch en duurzaam geproduceerd katoen. In 2020 moet dit oplopen tot 100 procent.

Het kledingmerk maakt in zijn onlangs gepubliceerde duurzaamheidsverslag verder bekend 100 procent gebruik te maken van gecertificeerd dons volgens de Responsible Down Standard (RDS). Dit samenwerkingsverband werd door kledingmerk The North Face en Textile Exchange opgericht om de productieketen van dons traceerbaar te maken.

C&A heeft zich tot doel gesteld om 67 procent van de grondstoffen in 2020 duurzaam in te winnen. Aan het eind van 2016 komt het concern met een strategie om stoffen als viscose en polyester duurzaam in te kopen. Ook wil C&A een circulaire aanpak implementeren voor zijn kledingproductie, waarbij kledingstoffen eindeloos worden hergebruikt.

Biologisch katoen

In 2015 is C&A uitgeroepen tot ’s werelds grootste afnemer van biologisch katoen. Ook heeft C&A in datzelfde jaar voor het eerst complete metingen uitgevoerd van de wereldwijde voetafdrukken voor CO2 en water.

“In 2015 lag de focus op sterk bestuur en het uitbouwen van verantwoordelijkheid om onze nieuwe strategie, gericht op duurzaamheid, te ondersteunen”, zegt Jeffrey Hogue, global chief sustainability officer bij C&A. “Het integreren van duurzaamheid in onze bedrijfsvoering is cruciaal geweest om onze ambitie om mode te creëren met een positieve impact, kracht bij te zetten.”

Bron: C&A | Foto: Kimberly Vardeman, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)