03-06-2016 12:18 | Door: Chris Thijssen

Levi Strauss lanceert een jaarlijks beursprogramma voor ondernemers die werken aan een duurzame kledingindustrie. Samen met deze ondernemers gaat het bedrijf op zoek naar duurzame innovaties.

Het beursprogramma LS&Co. Collaboratory, met een curriculum dat is ontwikkeld door het Aspen Institute Business & Society Program, moet vernieuwers, ontwerpers en denkers voortbrengen die de duurzaamheid van de kledingindustrie bevorderen. Ontvangers van de beurs werken in het Eureka Innovation Lab van Levi Strauss. Ze krijgen daarnaast toegang tot het netwerk en de hulpmiddelen van het kledingbedrijf.

Het programma brengt elk jaar een groep ondernemers samen die focussen op een specifiek sociaal of ecologisch probleem uit de industrie. Voorbeelden zijn textielafval, watertekorten of mensenrechten. Zo richt het beursprogramma zich onder meer op ondernemers die zijn geïnteresseerd in het ontwikkelen van nieuwe technologieën en methodieken om de watervoetafdruk van de kledingindustrie te begrijpen en te verminderen.

Levi Strauss borduurt hiermee voort op zijn eigen inspanningen om watergebruik terug te dringen. Het bedrijf ontwikkelde eerder de innovatieve Waterless-technieken, die nu voor de gehele industrie beschikbaar zijn.

Duurzaamheid als topprioriteit

Volgens het kledingbedrijf is voor een duurzamere kledingindustrie samenwerking nodig. “Als industrie moeten we duurzaamheid een topprioriteit maken. Dit betekent dat we de grote maatschappelijke en ecologische problemen samen moeten aanpakken”, zegt Chip Bergh, president en CEO van Levi Strauss.   

Levi Strauss nodigt ondernemers uit de hele wereld uit om deel te nemen aan het programma. Wanneer ze worden geselecteerd, werken ze als bursalen, of beursstudenten, samen met gevestigde leiders op het gebied van design, innovatie en duurzaamheid om hun duurzame ideeën te versnellen. Daarnaast ontvangen de bursalen tot $ 50.000 om hun oplossingen te implementeren.

Bron: Levi Strauss | Foto: rohit gowaikar, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)