16-06-2016 09:20 | Door: Chris Thijssen

Strawberry Earth vormt met andere ondernemers, zoals The Greenhouse, Atelier Sukha en de Waarmakers, een collectief op het gebied van duurzame mode, design en eten. In het najaar opent het collectief ook een webshop.

Strawberry Earth, initiatiefnemer van het collectief, heeft als doel creatieven te inspireren om een positieve impact te hebben op hun omgeving. Het bedrijf, dat inmiddels zeven jaar bestaat, richt zich op consumenten die op zoek zijn naar ‘slimme ideeën en mooi design’.

“Op onze blog met evenementen en een online shop, die in het najaar wordt gelanceerd, laten we zien hoe je een positieve impact kunt hebben op je omgeving met iedere keuze die je maakt”, zegt Mette te Velde, oprichter van Strawberry Earth.

Duurzame productie versnellen

Met de Strawberry Earth Academy zet het bedrijf behalve consumenten, ook mode- en designprofessionals aan om duurzaam aan de slag te gaan. In samenwerking met onder meer onderzoeksinstituten wil het bedrijf op deze wijze duurzame productie versnellen.  

Naast Strawberry Earth, behoren ook de bedrijven The Greenhouse, Atelier Sukha, WeLoveLongLegs, de Waarmakers en koffiebar Berry tot het collectief. Deze ondernemingen verkopen duurzame diensten en producten, zoals branding, design, kleding en koffie.

Natuurlijke vloer

Het nieuwe pand aan de Bilderdijkkade in Amsterdam, waarin de ondernemers zijn gevestigd, is met behulp van duurzame materialen ingericht en afgewerkt. Zo is er gebruikgemaakt van verf of basis van aquamarijn, tweedehands materialen en een marmoleumvloer van Forbo Flooring. Deze vloer bestaat voor 97 procent uit natuurlijk materiaal. Schoonmaken gebeurt daarnaast met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.

Bron: Strawberry Earth | Foto: Strawbery Earth (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)