22-06-2016 09:54 | Door: Chris Thijssen

Albert Heijn start deze week met een proef waarbij de retailer boodschappen binnen een uur thuisbezorgt bij klanten in een deel van Amsterdam. De boodschappen worden door fietskoeriers geleverd.

De bezorging vindt plaats vanuit twee winkels, op de Elandsgracht en het Museumplein, aan consumenten die op 15 minuten fietsen van deze winkels wonen. Voor de proef, die 8 weken duurt, maken zowel medewerkers als klanten gebruik van de smartphone-app Appie Now, ontwikkeld door Tring Tring. Dit bedrijf bezorgt in Amsterdam pakketjes, eten en boodschappen op de fiets.

Via de app kunnen klanten 1.500 producten bestellen. De boodschappen worden vervolgens door Albert Heijn-medewerkers verzameld en binnen een uur op de fiets bezorgd door medewerkers die op dat moment geen dienst hebben.

Deze medewerkers worden ingezet als zelfstandigen, die hun eigen bezorgfiets en smartphone gebruiken om de bestellingen af te handen. De service kost € 5. Dit bedrag gaat in zijn geheel naar de bezorger.

Schoner vervoer in de binnenstad

“We zien dat tijd voor veel klanten een belangrijke factor is. Daar spelen we bij de thuisbezorging al op in met een ruime keuze in bezorgmomenten en track & trace”, zegt woordvoerder Anoesjka Apeslach. "Met deze instant delivery-test willen we onderzoeken of het bestellen en binnen het uur bezorgen van de boodschappen iets is waar we onze klanten een plezier mee doen.”

Sinds kort bezorgt Albert Heijn in Amsterdam ook boodschappen met een bezorgfietsen en een elektrische bezorgauto. Eind 2016 moeten er tien Albert Heijn-bezorgfietsen in Amsterdam rijden. Zo zegt het bedrijf bij te dragen aan schoner en verkeersvriendelijk vervoer in de binnenstad.

Bron: Albert Heijn | Foto: Albert Heijn (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)