23-06-2016 15:31 | Door: Chris Thijssen

Voortaan verkoopt Dixons geen spullen meer, maar zet de retailer in op de verhuur van producten. Hiermee richt het bedrijf zich op consumenten die gebruik belangrijker vinden dan bezit.

Sinds deze week kunnen consumenten onder meer wasmachines, drogers, tv’s, laptops en tablets huren. Het maandbedrag dat ze voor het gehuurde product betalen, omvatten de kosten van het product, maar ook de service en reparatie die Dixons biedt. Het bedrijf brengt bestelde producten thuis en repareert of vervangt kapotte producten.

Consumenten kunnen verschillende looptijden kiezen voor hun abonnement. Ook ‘kort huren’ met een huurcontract van 1, 3, 6 of 12 maanden behoort tot de opties. Dixons maakt daarnaast onderscheid tussen drie productiegroepen: Beeld & Geluid, Laptop & Tablet en Witgoed.  

Toenemende vraag

Eerder kondigde Dixons al aan een doorstart te maken als webwinkel. Met de verhuur van spullen speelt de elektronicaretailer in op de toenemende vraag van consumenten naar het huren van producten.

“Ze willen bepaalde spullen wel gebruiken, maar ze hoeven ze niet per se te bezitten. Ze zijn op hun vrijheid gesteld, ze hebben een hekel aan gedoe of ze willen gewoon het nieuwste van het nieuwste hebben”, schrijft Dixons op zijn website. “En niet te vergeten, ze vinden het milieu belangrijk.”

Bron: Dixons | Foto: metro centric, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)