07-07-2016 15:55 | Door: Chris Thijssen

De hostelketen Stayokay biedt gasten voortaan de mogelijkheid om tijdens de reservering op de website een bijdrage van € 0,20 per overnachting te betalen. Dat geld investeert de keten in Nederlandse windenergie.

Stayokay, met locaties in heel Nederland, vraagt de gasten een compensatiebedrag te betalen, zodat de keten de komende jaren in de duurzame energiebron wind kan blijven investeren. Zo wordt het klimaateffect van het verblijf aanzienlijk verlaagd, stelt Stayokay in een persbericht. “Alle beetje helpen. Wind blijft immers de schoonste en meest natuurlijke energiebron die je kunt gebruiken.”

Volgens de hostelketen, met jaarlijks circa 1 miljoen overnachtingen, is het initiatief in lijn met het duurzaamheidsprogramma van Stayokay. Zo werkt het bedrijf naar eigen zeggen hard aan het besparen van energie en water en het reduceren van afval.

Duurzame keuzes

Onder de noemer Goed Bezig wil de keten gasten, medewerkers en leveranciers blijvend aansporen tot het maken van alternatieve, duurzame keuzes. Stayokay hoopt zo gasten ook na het hostelbezoek tot een gedragsverandering aan te zetten op het gebied van duurzaamheid.

Voor deze duurzame bedrijfsvoering draagt de hostelketen sinds 2008 het Europees Ecolabel, voor milieuvriendelijke producten en diensten. Daarnaast ontving Stayokay onlangs de Triodos Hart-Hoofdprijs.

Bron: Stayokay | Foto: FaceMePLS, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)