08-07-2016 12:10 | Door: Chris Thijssen

De start-up Bundles, die geen wasmachines maar wasbeurten verkoopt, biedt vanaf nu ook circulaire vaatwassers als service aan.

Na wasmachines en droger die via Bundles in abonnementsvorm zijn af te nemen, kunnen bedrijven en consumenten nu ook vaatwassers leasen. Hiermee speelt de start-up naar eigen zeggen in op de behoefte van geïnteresseerden in de lopende crowdfundingcampagne, die naar vaatwassers vroegen.

Op de crowdfundingpagina op Oneplanetcrowd kunnen die geïnteresseerden vanaf nu dus ook terecht voor vaatwassers.

Apparaten als service

Het doel van Bundles is om consumenten en producenten uit te dagen tot een andere manier van consumeren en produceren. “Wanneer mensen apparaten als service gaan gebruiken in plaats van gewoon kopen, creëert dit voor producenten een motief om de apparaten zo te produceren dat materialen geen waarde verliezen en er dus geen afval ontstaat”, zegt Marcel Peters, oprichter van Bundles, in een persbericht.

Peters koos voor een Miele-vaatwasser, omdat deze volgens hem momenteel het best en duurzaamst is qua gebruik en na gebruik het best kan worden hergebruikt. Samen met Miele zorgt Bundles ervoor dat de apparaten lang mee gaan en uiteindelijk worden gerefurbished en geüpgraded.

Crowdfunding

Bundles is op zoek naar de eerste vijftig pioniers die de vaatwasser als service willen testen. De crowdfundingcampagne, die nog tot en met 31 juli loopt, krijgt met deze vaatwasser-pilot een nieuwe draai.

In 2015 startte Bundles ook al een crowdfundingcampagne voor een bedrag van € 300.000. Het bedrijf wilde met dit bedrag driehonderd nieuwe Miele-wasmachines aanschaffen. Ondanks dat de financieringsronde niet meer dan € 128.100 opleverde, staken vier grote investeerders alsnog € 225.000 in de leasewasmachines.

Marcel Peters sprak onlangs in DuurzaamBV Radio over de circulaire wasmachines en drogers van Bundles. Luister het gesprek hier terug:

Bron: Bundles | Foto: Tom Page, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)