27-07-2016 07:36 | Door: Chris Thijssen

Zeeman heeft zijn duurzaamheidsbeleid aangescherpt met behulp van kritiekpunten van de verschillende stakeholders. Daarmee geeft de textielketen invulling aan zijn ambitie om transparant te zijn.

Zeeman heeft deze punten gebundeld in het boekje 26 puntjes van kritiek dat werknemers van de textielketen meegeven aan geïnteresseerde consumenten. In het boekje komen vragen en opmerken van verschillende stakeholders aan bod, zoals consumenten, medewerkers, leveranciers en brancheorganisaties.

Transparantie

Zij gingen met Zeeman in gesprek over verschillende onderwerpen, zoals energiegebruik, CO2-uitstoot, recycling, materialen, communicatie personeel en kwaliteit en veiligheid. Op basis daarvan heeft de textielketen zijn MVO-beleid verder vormgegeven.

Dat is terug te zien in het Maatschappelijk Jaarverslag over 2015. “Het jaar stond vooral in het teken van openheid. Vertellen wat we doen en vooral hoe we verantwoord ondernemen”, zegt Bart Karis, CEO van Zeeman. “Om daar concreet invulling aan te geven hebben we in 2015 een aantal belangrijke nieuwe stappen gezet." 

Duurzaam katoen

Zo zette Zeeman in 2015 een continue dialoog op om stakeholders te betrekken bij zijn duurzaamheidsbeleid. Daarbij geeft de textielketen openheid over hoe het bedrijf verantwoord onderneemt en over de bijbehorende dilemma’s. Daarnaast startte Zeeman met gebruik van katoen dat is gecertificeerd door het Better Cotton Initiative.

Zeeman zegt zijn stakeholders blijvend te betrekken bij het beleid. Zo worden vragen en opmerkingen die consumenten nu stellen, beantwoord en als ‘puntjes van kritiek’ toegevoegd op de website van de textielproducent.

Bron: Zeeman | Foto: Zeeman (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven