02-08-2016 14:49 | Door: Chris Thijssen

Discountketen Aldi Nord belooft tegen 2025 te stoppen met de verkoop van kooi-eieren en producten waarin kooi-eieren zijn verwerkt.

Dat melden verschillende media, waaronder The Local. De discounter bande kooi-eieren al eerder uit zijn winkels in onder meer Nederland en Duitsland. Nu volgen ook Frankrijk, Polen, Spanje, Denemarken en Portugal.

Volgens David Coman-Hidy, executive director van de dierenwelzijnsorganisatie The Humane League, is Aldi Nord de eerste multinationalsupermarkt in de geschiedenis die belooft wereldwijd uitsluitend 100 procent kooivrije eieren te verkopen. “De tijdlijn van de supermarkt om kooi-eieren uit zijn productieketen te bannen, laat zien dat dit soort beleid de toekomst is voor bedrijven over de hele wereld”, zegt hij tegen The Local.  

“We geloven dat elke supermarktketen in de wereld een vergelijkbare belofte zal doen om te stoppen met de verkoop van kooi-eieren, net zoals dat in de Verenigde Staten gebeurt.”

Walmart en Starbucks

Coman-Hidy doelt hiermee onder meer op de beloftes van supermarktketen Walmart en Ahold USA om te stoppen met kooi-eieren. In het Verenigd Koninkrijk sprak Tesco dezelfde ambitie uit. Behalve supermarktketens willen ook andere bedrijven stoppen met de verkoop en het gebruik van kooi-eieren. Zo beloofden ook Starbucks en Mondelez kooi-eieren te gaan weren.

Bron: The Local | Foto: public domain