03-08-2016 12:19 | Door: Chris Thijssen

Levi Strauss heeft bekendgemaakt welke tien duurzame ondernemers het kledingmerk heeft geselecteerd voor deelname aan zijn programma LS&Co. Collaboratory. Doel is de ontwikkeling van een duurzamere kledingindustrie.

Levi Strauss ontving naar eigen zeggen meer dan honderd aanmeldingen van ondernemers over de hele wereld. De tien geselecteerde kandidaten doen mee aan een exclusieve workshop die de jeansproducent dit najaar samen met het Aspen Institute organiseert.

Tijdens deze workshop creëren de deelnemers oplossingen om hun waterimpact te verminderen. Dat doen ze in samenwerking met Levi Strauss-experts en deskundigen uit het veld. Ze krijgen daarnaast toegang tot het netwerk en de hulpmiddelen van het kledingbedrijf.

Kleding van gerecyclede visnetten

Onder de tien geselecteerde kandidaten bevinden zich ondernemers die op verschillende vlakken actief zijn in de kledingindustrie. Zo zijn er ondernemers die zich bezighouden met het natuurlijk verven van textiel, zoals Jesus Ciriza Larraora van The Colours of Nature, en ondernemers die kleding produceren, zoals John Moore van Outerknown. Dit merk maakt kleding van onder meer gerecyclede visnetten.  

Ook behoren ondernemers die zich richten op sociale kledingproductie tot de kandidaten, onder wie Rebecca van Bergen van Nest en Wesley Owiti van Cherehani Africa.

Duurzame kledingindustrie

“We zijn onder de indruk van het kaliber van de aanmeldingen die we hebben ontvangen en geïnspireerd door de gedurfde ideeën en het gedeelde commitment om een duurzamere kledingindustrie te creëren”, zegt Chip Bergh, president en CEO van Levi Strauss. “Ons doel met Collaboratory is de volgende generatie van kledingmakers te voeden en duurzame innovatie te versnellen. We zijn verheugd over wat deze groep kan bereiken.”

Ter aanvulling op de workshop ontvangen de bursalen tot $ 50.000 om hun oplossingen voor duurzamer watergebruik te implementeren.

Bron: Levi Strauss | Foto: Jamiecat, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)