18-08-2016 07:40 | Door: Eelco Brandes

Supermarktketen Vomar heeft zijn doelstelling voor duurzame kip ruimschoots behaald. Inmiddels is alle reguliere kip verdwenen uit het vers assortiment en hebben alle verse kipproducten minimaal één Beter Leven-ster of Pluimgarantie.

Dat meldt de supermarktketen. In maart van dit jaar liet Vomar al weten per 1 september alle reguliere kip, in de volksmond beter bekend als de 'plofkip', uit het schap met verse kipproducten te halen. Inmiddels heeft de supermarktorganisatie ook haar grillartikelen omgezet naar kip met Pluimgarantie. Daarmee heeft Vomar zijn doelstelling voor duurzame kip behaald.

Duurzame kip

Eind vorig jaar bestond het kipassortiment van Vomar al voor bijna de helft uit verse kipproducten met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Dat is vlees van kippen die onder andere met graan gevoerd worden en meer ruimte, daglicht en een overdekte uitloop hebben.

De andere helft van het kipassortiment was toen al deels omgezet naar kip van een langzamer groeiend ras, de zogenoemde kip met Pluimgarantie. 

Bron: Vomar | Foto: Vomar (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)