30-08-2016 10:24 | Door: Eelco Brandes

De duurzame boodschappenbezorger Picnic is van start gegaan in Almere. De online supermarkt heeft al elektrische bezorgwagens rijden in en rondom Amersfoort en Utrecht.

Dat meldt het FD. Picnic bestaat sinds september vorig jaar en is opgericht door internetondernemers Michiel Muller en Joris Beckers, die in het geheim drie jaar werkten aan de dienst. De usp van het bedrijf is dat het de boodschappen gratis bezorgt. Voor de bezorging gebruikt de duurzame boodschappenbezorger speciale elektrische autootjes, die maximaal 45 kilometer per uur rijden.

Duurzame inkoop

Naast de duurzame bezorging koopt Picnic naar eigen zeggen alleen in wat klanten bestellen, waardoor de online supermarktketen nooit grote voorraden overhoudt. Daarnaast wil de duurzame boodschappenbezorger in gaan zetten op regionale producten.

Inmiddels heeft Picnic in Utrecht bijna 2.000 klanten, en ruim 1.300 klanten op de wachtlijst. Elke week komen er nieuwe elektrische autootjes bij en kunnen meer huishoudens gaan bestellen, laat het bedrijf weten.

Lees ook:

Michiel Muller, Picnic: ‘Durf te blijven ondernemen’

Bron: FD | Foto: Picnic