05-09-2016 07:34 | Door: Eelco Brandes

Het plaatsen van 18.500 zonnepanelen op bloemenveiling Plantion aan de A30 in Ede gaat van start. Participatiemaatschappij Oost Nederland (PPM Oost) heeft samen met BNG Bank de financiering voor dit grote duurzaamheidsproject afgerond.

Dat meldt PPM Oost.

De dakinstallatie, ontwikkeld door Rooftop Energy, is een van de grootste van Nederland en zorgt voor een CO2-reductie van 1.300 ton CO2 per jaar. De participatiemaatschappij verstrekt een lening uit het Innovatie- en Energiefonds Gelderland (IEG). 

37 procent energieverbruik

De installatie gaat vanaf eind 2016 meer dan 2 megawatt per uur aan stroom leveren. Dat is 37 procent van het energieverbruik van Plantion. Behalve gebruik voor het eigen gebouw, wordt een deel van de stroom die de zonnepanelen opwekken, geleverd aan het elektriciteitsnet.

Top 5

In november vorig jaar lanceerden Plantion en Rooftop Energy hun plannen voor zonnepanelen op het dak van Plantion. De installatie staat qua omvang in de top 5 van Nederland. De afgelopen maanden zijn die plannen verder uitgewerkt en nu de financiering is afgerond, kan de bouw beginnen.

Bron: PPM Oost | Foto: public domain