08-09-2016 07:18 | Door: Chris Thijssen

Wildlands Adventure Zoo Emmen wekt voortaan groene stroom op met een zonnepaneleninstallatie van energieleverancier Pure Energie. Met de bijna 2.000 zonnepanelen en andere maatregelen zegt het dierenpark CO2-neutraal te zijn.

De 1.905 zonnepanelen, wekken jaarlijks 427.000 kilowattuur groene stroom op. De zonnepanelen bevinden zich door het hele park; op de daken liggen 1.100 panelen en rondom het waterbassin liggen de overige 805 panelen.

Volgens Franwink van Beers, algemeen directeur van Wildlands zijn de duurzame maatregelen een logische voor het dierenpark. “Duurzaamheid zit in onze genen. De natuur zelf is onze inspiratiebron. De opbrengst van de zonnepanelen draagt flink bij aan de energiebesparing van het park”, zegt hij in een persbericht.

Biobased materialen

Behalve het gebruik van zonnepanelen, trof Wildlands eerder dit jaar al een aantal andere maatregelen om het dierenpark te verduurzamen. Zo maakt het park voor de overige energievraag gebruik van hernieuwbare energie, opgewekt door windturbines van Pure Energie.

Daarnaast is het Zonnepaleis, waarin onder meer de leeuwen, giraffes en bavianen huizen, gebouwd met duurzame leemstenen. Het verblijf heeft verder een eigen waterhuishouding. De klapbrug aan de rand van het verblijf de Savanne is daarnaast volledig gemaakt van biobased materialen.

Duurzame safari op frituurvet

Ook de safaritrucks bewegen zich duurzaam door het park. De wagens rijden op biobrandstof van oud frituurvet en koolzaadolie. Zo kan Wildlands het frituurvet, waarvan het dierenpark jaarlijks zo’n 10.000 liter gebruikt, hergebruiken.

Bron: Wildlands Adventure Zoo Emmen | Foto: Wildlands Adventure Zoo Emmen