13-09-2016 12:19 | Door: Chris Thijssen

Supermarktketen Albert Heijn breidt het aantal winkels dat ‘misvormde’ groenten en fruit verkoopt uit van driehonderd naar zevenhonderd.

Dat schrijft RetailDetail. De Buitenbeentjes, zoals Albert Heijn de producten noemt, zijn groenten en fruit die qua vorm, kleur of grootte niet perfect zijn, maar nog prima eetbaar zijn. Deze producten kunnen omwille van hun eigenschappen vaak niet worden geëxporteerd, waardoor ze in veel gevallen worden weggegooid.

In 2014 besloot Albert Heijn deze buitenbeentjes toe te voegen aan zijn assortiment. De retailer startte met de verkoop van groente- en fruitpakketten, die een kwart goedkoper zijn dan andere groente en fruit. De retailer breidde het aanbod onlangs uit met onder meer appels, peren, paprika’s en winterpeen.

Voedselverspilling tegengaan

Volgens woordvoerder Anoesjka Aspeslagh verkoopt Albert Heijn de Buitenbeentjes om twee redenen. “We willen graag alle groente en fruit die voor ons worden geteeld een goede bestemming geven”, zei ze eerder tegen DuurzaamBedrijfsleven Media.

"En we zien dat er steeds meer consumenten zijn die het niet erg vinden als bijvoorbeeld de paprika een iets andere vorm heeft of de peren wat kleiner zijn."

Bron: RetailDetail, Albert Heijn | Foto: public domain