19-09-2016 18:05 | Door: Chris Thijssen

De Nederlandse kledingwebshop House of Einstein, een personal shopping-dienst voor mannen, introduceert een ‘duurzame box’. De box is uitsluitend bedoeld voor kledingmerken die duurzaam produceren.

House of Einstein helpt mannen die niet van winkelen houden of daar geen tijd voor hebben bij het aanschaffen van een nieuwe garderobe. Na een online intake stelt de start-up een box met kleding samen, afgestemd op het budget en smaak van de betreffende klant.

Voortaan kunnen klanten ook een duurzame box bestellen. Hierin kunnen ze merken als Mud Jeans, 4530, KnowledgeCotton Apparel en Nudie Jeans verwachten.

Duurzame kleding

Met de duurzame doos speelt House of Einstein in op de groeiende vraag naar verantwoorde kleding. Volgens de start-up vragen consumenten tijdens een online intake 'steeds vaker' naar duurzaam geproduceerde kleding.

Dat is in lijn met de Maatschappelijke Imago Monitor 2016, waaruit bleek dat 84 procent van de consumenten het belangrijk vindt dat bedrijven aandacht besteden aan duurzaamheid, aldus House of Einstein.

‘Steentje bijdragen’

“We willen een steentje bijdragen, ook al zijn we een start-up”, zegt Jantien Herfst, medeoprichter van House of Einstein. “Onze klanten, voornamelijk mannelijke ondernemers, waarderen dit. We zijn de eerste in onze branche die dit aanbieden, en daar zijn we vanzelfsprekend trots op.”

Bron: House of Einstein | Foto: House of Einstein (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)