20-09-2016 12:04 | Door: Chris Thijssen

DutchSpirit, een Nederlandse producent van duurzame bedrijfskleding, heeft de uniformen geleverd van de medewerkers van het Gentse stadhuis.

De Stad Gent trok in totaal € 53.000 uit voor de aanschaf van de nieuwe duurzame bedrijfskleding van DutchSpirit. Dit bedrijf produceert de kleding op klimaatneutrale wijze. Zo is het pak van de Gentse medewerkers gemaakt van 100 procent biologische wol. De hemden en blouses zijn gemaakt van biologisch en Fairtrade-katoen.

De kleding van DutchSpirit wordt geproduceerd in Europa en aangrenzende landen, zoals Marokko en Tunesië. Hierdoor zijn de afstanden volgens het bedrijf relatief kort en wordt de CO2-uitstoot gereduceerd. Daarnaast plant het bedrijf voor elk geproduceerd maatpak een boom via Trees for, een organisatie die onder meer werkt aan het herstel van het regenwoud in Borneo.

Recycling duurzame bedrijfskleding

De kleding wordt verder gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden en met respect voor mensenrechten, claimt Dutch Spirit.

Wanneer de pakken zijn versleten, neemt Dutch Spirit deze terug voor hergebruik of recycling van de materialen.

Duurzaam kostuum

De Stad Gent koos voor de nieuwe uniformen, omdat de oude na acht jaar waren verouderd en aan vervanging toe waren. De stad ging naar eigen zeggen op zoek naar een ‘nieuw, eigentijds, kwaliteitsvol en duurzaam kostuum’.

Bron: Stad Gent | Foto: Stad Gent (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)