22-09-2016 15:21 | Door: Chris Thijssen

De Spaanse kledingketen Zara lanceert zijn eerste duurzame collectie. De kleding in de collectie is gemaakt van duurzame materialen, zoals biologisch katoen.

Join Life is de eerste duurzame collectie van de Spaanse retailer. Naast biologisch katoen gebruikte Zara voor de collectie gerecyclede wol en het duurzame materiaal Tencel. Dit materiaal wordt door producent Lenzing gemaakt van houtvezels afkomstig uit bossen die duurzaam worden beheerd.

Daarbij wordt herbebossing gegarandeerd, zegt Zara. Het kledingbedrijf claimt dan ook dat de kleding is gemaakt met bos- en diervriendelijke materialen, schrijft de website Fashion United.

Circulair textiel

Als aanvulling op de duurzame Join Life-collectie zamelt Zara in verschillende landen oude kleding van consumenten in. Die kunnen hun versleten kleren inleveren bij containers in geselecteerde winkels in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, Zweden en Denemarken. In 2017 volgen ook andere landen.

Moederbedrijf Inditex kondigde eerder aan € 3,5 mln te steken in circulaire textieloplossingen. Het recyclingprogramma maakt daar deel van uit.

Bron: Zara, Fashion United | Foto: Inditex (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)