23-09-2016 09:36 | Door: Chris Thijssen

Sinds 1 september heeft A.S. Watson Benelux, moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister, een nieuw recyclecentrum in Heteren in gebruik.

In het nieuwe centrum recyclet A.S. Watson Benelux het karton en plastic afval uit 1.300 Kruidvat- en Trekpleister-filialen in Nederland, België en Frankrijk. Vrachtwagens die deze vestigingen beleveren, brengen op de terugweg het afval naar Heteren.

“We willen zoveel mogelijk volle vrachtwagens laten rijden”, zei Yvette Heijwegen, directeur logistiek A.S. Watson Benelux, in een uitzending van DuurzaamBedrijfsleven Media.

Zonnepanelen en LED-verlichting

De ambitie om minder lege vrachtwagens te laten rijden, is niet de enige duurzaamheidsinspanning van de retailer. Zo is ook het nieuwe centrum, dat werd gebouwd omdat het oude te klein werd, duurzaam gebouwd. “Wij hebben gedurende het hele bouwproces duurzaamheid hoog in het vaandel gezet”, aldus Heijwegen.

“Dat blijkt uit bijvoorbeeld 1.700 zonnepanelen op het dak, waarmee we 420.000 kilowattuur opwekken. Daarmee hebben we een energieneutraal recyclecentrum gecreëerd. Daarnaast hebben we in het hele pand LED-verlichting geplaatst”, vervolgt de directeur logistiek.

Maar ook aan de omgeving is gedacht. Zo heeft A.S. Watson Benelux een verticale tuin gemaakt, met nestkassen, een insectenhotel en een paddenpoel.

Foto: Franklin Heijnen, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)