29-09-2016 12:11 | Door: Chris Thijssen

Lidl Duitsland zegt als eerste Duitse discountsupermarkt te stoppen met de verkoop van standaard plastic draagtassen. Daarmee wil de retailer de hoeveelheid plastic afval terugdringen.

In plaats van plastic draagtassen verkoopt Lidl Duitsland vanaf het voorjaar van 2017 alleen nog koeltassen, draagtassen van Fairtrade-katoen en papieren tassen. Daarnaast introduceert de supermarktketen een nieuwe permanente draagtas, gemaakt van volledig recyclebaar materiaal.

“We willen onze klanten zinvolle en duurzame alternatieven bieden en tegelijkertijd pleiten voor materiaal besparende maatregelen”, zegt Wolf Tiedemann, verantwoordelijk voor de corporate functies van Lidl Duitsland, in een persbericht.

Duurzame tassen

Met de maatregel verwacht Lidl Duitsland jaarlijks meer dan 100 miljoen kunststof tassen te besparen, wat neerkomt op circa 3.500 ton plastic.  

Volgens de supermarktketen is de overstap op permanente draagtassen in lijn met zijn duurzaamheidsbeleid, waarmee het bedrijf onder meer kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid door zijn gehele productieketen wil optimaliseren.

Duurzame supermarkt

Verschillende Britse media schrijven dat ook Lidl UK heeft aangekondigd vanaf juli 2017 te stoppen met de verkoop van plastic wegwerptassen in zijn winkels in Engeland, Schotland en Wales.

Met deze maatregel hoopt Lidl UK 63 miljoen plastic tassen per jaar te besparen, wat neerkomt op 760 ton plastic, schrijft Edie. 

Bron: Lidl Duitsland, Edie | Foto: Lidl Duitsland (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)