12-10-2016 12:04 | Door: Chris Thijssen

Domino’s voert in de Engelse stad Maidstone een pilot met pizzabezorging per kano uit. Zo onderzoekt de pizzaketen de mogelijkheden voor bezorging via water.

Dat meldt Domino's in een persbericht. Maidstone, de hoofdstad van het Engelse graafschap Kent, bestaat voor een groot deel uit rivieren en waterwegen.

duurzame bezorging domino's

Duurzame bezorging

Om pizza’s ook te kunnen bezorgen bij consumenten die bij of op het water wonen, is Domino’s pizzabezorging met kano’s gestart. In de pilot worden de pizza’s door pizzakoeriers in wetsuits bezorgd in waterdichte dozen die kunnen drijven.

De pizzakano’s varen in eerste instanatie alleen over de River Loose in Maidstone. Als onderdeel van de test heeft Domino’s aangekondigd een bedrag te doneren aan de Loose Conservation Trust voor het behoud van de waterwegen in Maidstone. Of de proef een vervolg of uitbreiding krijgt, maakt Domino’s nog niet bekend.

Duurzame drone

De proef met de kano’s volgt op andere bezorgpilots van Domino’s. Zo is de pizzabezorger al langer bezig met tests met bezorging per drone, robot, bus en trein.

Bron: Mirror | Foto's: Domino's