18-10-2016 10:22 | Door: Chris Thijssen

De vergelijkingswebsite Kledingkopen.nl laat consumenten kleding voortaan filteren op duurzaamheid. Daarmee wil de website consumenten naar eigen zeggen bewust maken.

Kledingkopen.nl is een vergelijkingswebsite die kledingstukken van verschillende webwinkels op prijs vergelijkt. Sinds deze maand toont de website daarnaast welke merken op een duurzamere manier produceren.

Zonne- en windenergie

Dat doet de vergelijkingswebsite door per merk te onderzoeken in hoeverre het merk bijdraagt aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden van zijn werknemers, het milieu en het klimaat. Factoren waarop wordt gelet zijn onder meer het gebruik van duurzame energie, zoals zonne- en windenergie, het in kaart brengen van de CO2-voetafdruk en het gebruik van biologische materialen.

Daarnaast behoren duurzaam transport, duurzame verpakkingen en hergebruik tot de factoren waarop een merk wordt beoordeeld. Verder is er aandacht voor onder meer gezondheid en veiligheid van werknemers, een leefbaar loon en wettige arbeidsovereenkomsten.

Duurzame kleding

Als het merk op één of meerdere van de categorieën Milieu, Klimaat en Arbeidsomstandigheden scoort, dan krijgt het een groene wereldbol als keurmerk.

Dit icoontje verschijnt in de productafbeelding van het betreffende kledingstuk op Kledingkopen.nl. Wanneer de consument de wereldbol aanklikt, verschijnen in het pop-upscherm de factoren waarop het betreffende merk scoort. Ook kunnen consumenten hun zoekopdrachten aanpassen op duurzaamheid, door de duurzaam-filter in het scherm in te schakelen.

“Een behoorlijk uitzoekwerk, maar zeker de moeite waard. Wij willen het onze bezoekers makkelijker maken bij de keuze voor een kledingstuk”, zegt Stefan Heeger, eigenaar van Kledingkopen.nl, in een persbericht. “Kies je voor een kledingstuk dat goed voelt in de portemonnee of voor een kledingstuk dat gedurende het dragen goed voelt, omdat het eerlijk en milieubewust is gemaakt? Beide opties zijn mogelijk.”

Bron: Kledingkopen.nl | Foto: Kledingkopen.nl