18-10-2016 15:22 | Door: Chris Thijssen

Online supermarkt Picnic komt vanaf deze week zes dagen per week aan de deur in Utrecht en Maarssen. Daarmee verdubbelt het bedrijf de capaciteit van zijn duurzame boodschappendienst.

Picnic introduceerde dagelijkse bezorging een maand geleden in Amersfoort, Leusden, Soest en Almere. Sinds de start in Utrecht en Maarssen bezorgde de online supermarkt drie keer per week gratis thuis. Door de ‘enorme interesse’ verdubbelt het bedrijf het aantal bezorgdagen naar zes.

Elektrisch vervoer

Deze verdubbeling heeft qua transport geen negatieve gevolgen voor het milieu, want Picnic bezorgt met speciaal ontwikkelde elektrische bezorgwagentjes. Daarmee wil de online supermarkt de CO2-uitstoot van auto’s van en naar fysieke supermarkten terugdringen.

Picnic ontwikkelde de elektrische bezorgwagentjes zelf. “Ze zijn specifiek gemaakt voor stedelijke distributie”, zei Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, onlangs in een uitzending van DuurzaamBV Radio. “We zijn een soort SRV-man, de moderne SRV-man, en we rijden heel efficiënte rondjes. Daardoor zijn we eigenlijk met heel weinig vervoersbewegingen toch in staat om veel mensen te bedienen.”

Luister het gesprek hier terug:

Voedselverspilling

Elektrisch bezorgen is niet de enige duurzaamheidsinspanning van de online supermarkt. Zo gaat het bedrijf ook voedselverspilling tegen door exact in te kopen wat de klant eerder heeft besteld.

Lees ook het interview over de drijfveren van een van de oprichters van Picnic: Michiel Muller: 'Durf te ondernemen'

Bron: Picnic | Foto: Picnic