02-11-2016 09:23 | Door: Chris Thijssen

De Gentse dienst Happy Kiddo biedt ouders een kledingabonnement voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Dat moet de afvalberg veroorzaakt door kleding verkleinen.

Mensen met een abonnement op Happy Kiddo kiezen voor een vast maandelijks bedrag online vijf, tien of vijftien kledingstukken uit het aanbod. Die worden in een box thuis bezorgd. Aan het einde van elke maand kunnen de kleertjes worden omgeruild voor nieuwe kledingstukken.

Happy Kiddo reinigt en strijkt kleding die door ouders wordt teruggestuurd. Die gewassen kledingstukken gaan vervolgens in een box voor een andere abonnee.

Duurzame babykleding

Dat moet de hoeveelheid kleren die ouders weggooien, omdat die baby’s en jonge kinderen snel te klein zijn geworden, beperken. Zo willen de oprichters de kledingafvalberg verkleinen, schrijven ze op hun website.

Daarnaast werkt Happy Kiddo naar eigen zeggen met duurzame en lokale merken. Zo gebruiken de merken die door de Gentse dienst worden aangeboden, veelal biologisch katoen en produceren ze hun kleding in Europa.

Happy Kiddo is vooralsnog alleen beschikbaar in Gent.

Bron: Happy Kiddo | Foto: Luke Michael, via Unsplash Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)