11-01-2017 09:27 | Door: Chris Thijssen

Groothandel Deli XL en Bubble Post spreken in een samenwerkingscontact af dat zij zich de komende jaren gezamenlijk inzetten voor de verdere verduurzaming van distributie in de grote binnensteden.

De bedrijven ondertekenden het contract dinsdag op de vakbeurs Horecava in Rai Amsterdam, meldt Deli XL in een persbericht.

Als groothandel belevert Deli XL diverse horecaonderemingen in de binnenstad van Amsterdam. De gemeente Amsterdam hanteert een klimaat- en energieprogramma dat onder meer als doel heeft de CO2-uitstoot van de stad te verlagen. Met de samenwerking met Bubble Post, dat met kleine, duurzame voertuigen bestellingen in steden bezorgt, speelt Deli XL in op dat programma.

Duurzaam transport

“Als leverancier zien wij het als onze verantwoordelijkheid om te blijven streven naar verduurzaming van het transport. Bubble Post is een zeer geschikte partner gebleken om daarin samen op te trekken. Ik heb er vertrouwen in dat deze wijze van leveren ook voor andere binnensteden een uitkomst is”, zegt Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL, in het persbericht.

“Wij zijn voornemens om Bubble Post waar mogelijk te ondersteunen bij de verdere uitbreiding van haar activiteiten in andere Nederlandse steden.”

Elektrische fiets

Meer dan zes maanden geleden startten Deli XL en Bubble Post al een pilot. In deze pilot levert Deli XL zijn koel- en Droge Kruideniers Waren (DKW-producten) af bij een koeldepot in Amsterdam-Sloterdijk. Daar sorteert en bundelt Bubble Post de bestellingen en levert deze af bij de klant.

Dat doen de koeriers van het bezorgbedrijf met behulp van elektrische fietsen, voorzien van een kleine laadbak. Bubble Post bepaalt aan de hand van de klantenlijst van de meest rendabele route is.

Efficiënte leveringen

“Naast de milieuvriendelijke leveringswijze hebben we ook geen last meer van de files in de stad. De fietsen kunnen de hele stad door zonder vertraging op te lopen”, zegt Hessel de Keijzer, vestigingsmanager Amsterdam en Hoofddorp bij Deli XL en initiatiefnemer van de pilot, in het persbericht. “Dat helpt ons bij het nog efficiënter plannen van onze leveringen.”

Eerder sprak Nadie Winde, toenmalig MVO-manager bij Deli XL, in een uitzending van DuurzaamBV Radio over duurzame inkoop en samenwerkingen. Luister in deze podcast het gesprek terug:

Bron: Deli XL | Foto: Deli XL