02-02-2017 13:17 | Door: Chris Thijssen

Ikea Group heeft een belang verworven in de Morssinkhof Rymoplast Group, een Nederlands recyclingbedrijf voor plastic materialen. Het gaat om een minderheidsbelang van 15 procent.

De investering betreft de eerste in het kader van de in december aangekondigde investeringsvoorziening van € 1 mrd, die is bedoeld om de aanvoer van duurzame grondstoffen voor de lange termijn veilig te stellen, meldt Ikea in een persbericht.

Recycling

Morrsinkhof Rymoplast geldt volgens de meubelmaker als toonaangevende speler op de Europese markt voor recycling. Het bedrijf zet innovatieve technologieën in voor de verwerking van gebruikt plastic, afkomstig van consumenten en industrieën.

De afgelopen jaren voerde het recyclingbedrijf zijn verwerkingscapaciteit geleidelijk op tot 200.000 ton in 2016. Dankzij de investering van Ikea Group kan het bedrijf zijn capaciteit en deskundigheid verder ontwikkelen, stelt de Zweedse retailer. Daardoor kan ook de productie van hoogwaardig gerecycled plastic worden opgevoerd, wat leidt tot een aanvullende jaarlijkse besparing van circa 50.000 ton CO2.

Circulaire economie

Volgens Ikea Group speelt de recyclingindustrie een cruciale rol in de overgang naar een kringloop- of circulaire economie, waarin geen sprake meer is van afval. “De omschakeling naar een circulaire economie is van groot belang als we aan de behoeften en wensen van mensen willen blijven voldoen zónder daarbij onze planeet en haar grondstoffen uit te putten”, zegt Steve Howard, chief sustainability officer van Ikea Group, in het persbericht.

“Ikea wil graag meewerken aan het versnellen van deze omschakeling. Dat doen we door te investeren, door in onze bedrijfsvoering afval te hergebruiken en door miljoenen mensen in de gelegenheid te stellen een duurzamer leven thuis te leiden.”

Lees ook: CSO Ikea: “We hebben een meubelpiek bereikt”

Bron: Ikea | Foto: Tony Baggett / Shutterstock, Inc.