10-02-2017 07:07 | Door: Chris Thijssen

Wolford, een Oostenrijkse producent van beenmode en lingerie, heeft prototypes gepresenteerd van recyclebare Cradle to Cradle-panty’s en -lingerie.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De panty’s en lingerie zijn onder meer gemaakt van Lenzing Modal, een cellulosevezel die is gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. Lenzing, de Oostenrijkse producent van deze vezel, is ook toeleverancier van het Nederlandse ondergoedmerk Saint Basics. Dit merk presenteerde vorig jaar de ‘houten onderbroek’.

Biologisch afbreekbaar

Naast de cellulosevezel gebruikt Wolford het biologisch afbreekbare oliepolymeer Infinito van het Duitse bedrijf Lauffenmühle, en Roica-draad van de Japanse producent Asahi Kasei. Deze draad is volgens Wolford rekbaar en biologische afbreekbaar.

Wolford ontwikkelde de prototypes in samenwerking met een consortium van vijftien Oostenrijkse bedrijven die Cradle to Cradle-componenten voor de lingerie- en beenmodesector produceren. Volgens de Cradle to Cradle-filosofie moeten elke grondstof en elk materiaal volledig kunnen worden hergebruikt zonder verlies van waarde.

Circulaire productie

Andreas Roehrich, directeur product development & textile sourcing van Wolford, ziet grote kansen voor de circulaire aanpak. “Met deze innovatie zijn we vastberaden om producten te ontwikkelen met gebruik van gezonde, ruwe materialen, chemicaliën en verf die veilig zijn voor de consument, de maatschappij en het milieu.”

Bron: Wolford | Foto: Wolford