11-02-2017 09:15 | Door: Fitria Jelyta

Het duurzaamheidsprogramma van Primark op het gebied van katoenteelt in India heeft geleid tot meer winst voor de katoenplantages en minder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Dat maakt de Ierse kledingketen bekend in een persbericht. Binnen het Primark Sustainable Cotton Programme, waarin het concern samenwerkt met landbouwexperts CottonConnect en de SEWA (Self Empowered Women’s Association), heeft Primark zich tot doel gesteld om Indiase katoenboerinnen te helpen de katoenopbrengst en winst te verhogen.

Duurzame katoenplantages

Daarnaast moeten de katoenplantages gebruikmaken van duurzame technieken, waardoor het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen wordt verlaagd. Zo blijkt dat het duurzaamheidsprogramma de opbrengst van Indiase katoenplantages met 247 procent deed stijgen. Verder wisten de katoenboerinnen de kosten voor landbouwtechnieken met 19,2 procent te verlagen.

De kostenbesparing op landbouwtechnieken werd onder andere mogelijk gemaakt door het verminderen van het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. De katoenplantages die deelnamen aan het duurzaamheidsprogramma van Primark wisten het gebruik van chemische kunstmest met 40 procent te verlagen en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen met 44 procent te verminderen.

De inzet van het duurzaamheidsprogramma van Primark leidde ook tot het gebruik van waterzuinige landbouwtechnieken, waardoor het waterverbruik op de katoenplantages met 10 procent werd bespaard.

Lees ook:

Bron: Primark | Foto: Kimberly Vardeman via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)