15-02-2017 10:35 | Door: Erik Verheggen

Media Markt verwerft een meerderheidsbelang in reparatiebedrijf Zes. Daarmee wil het bedrijf zijn reparatiedienstverlening verder uitbreiden.

Dat meldt Media Markt in een persbericht. Het bedrijf achter Media Markt Nederland, Saturn, werkt al zeventien jaar samen met Zes. De investering garandeert een lange termijn inspanning op het gebied van nieuwe en innovatieve serviceconcepten, schrijft het bedrijf. Zo verwacht Media Markt de reparatiewerkzaamheden in de winkels en bij klanten thuis verder uit te breiden.

Zes heeft de beschikking over een IT-platform dat het voor klanten, leveranciers en service centers mogelijk maakt om de status van reparaties terug te vinden. Ook ondersteunt het platform de kwaliteitscontrole en het evalueert de benodigde tijd om een reparatie uit te voeren.

Media Markt wil dit platform internationaal gaan toepassen om de reparatiedienst te stroomlijnen. Ook wordt het zo gemakkelijker om zelf of in samenwerking met derde partijen snel reparatie- en servicecenters op te zetten.

Beide partijen zijn overeengekomen geen informatie te verstrekken over de overnameprijs, meldt Media Markt.

Bron: Mediamarkt | Foto: hans engbers/Shutterstock