02-03-2017 12:18 | Door: Chris Thijssen

De elektrische wagentjes van online supermarkt Picnic bezorgen binnenkort ook in het westen van Nederland boodschappen bij de consument thuis. 

Zo is Picnic vanaf 2 april ook actief in Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn. De uitbreiding is het begin van de landelijke uitrol van de online supermarkt, meldt Picnic in een persbericht.

Voor 2017 heeft het bedrijf tien tot vijftien nieuwe steden op de planning staan. Zo moeten binnenkort ook Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer volgen. Ook de opening van een groter distributiecentrum behoort tot de plannen voor dit jaar.

Elektrische auto's

“Onze klanten hebben vanaf het begin enthousiast gereageerd op de gratis bezorging met elekrische autootjes”, zegt Joris Beckers, medeoprichter van Picnic, in het persbericht. “We merken inmiddels ook dat gemeentes interesse hebben in onze duurzame manier van werken en ons actief benaderen.”

Met de compacte elektrische bezorgwagentjes, die Picnic zelf ontwikkelde, wil de online supermarkt naar eigen zeggen de CO2-uitstoot van auto’s van en naar fysieke supermarkten terugdringen.

“Ze zijn specifiek gemaakt voor stedelijke distributie”, zei Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, eerder in een uitzending van DuurzaamBV Radio. “We zijn een soort SRV-man, de moderne SRV-man, en we rijden heel efficiënte rondjes. Daardoor zijn we eigenlijk met heel weinig vervoersbewegingen toch in staat om veel mensen te bedienen.”

Luister het gesprek met Michiel Muller terug via deze podcast:

Daarnaast zet Picnic in op het minimaliseren van voedselverspilling. Dat doet het bedrijf door alleen die levensmiddelen in te kopen, die door de consument zijn besteld. Zo zijn er geen grote voorraden en gaat er nauwelijks voedsel verloren, aldus de online supermarkt.

Lees ook:

Bron: Picnic | Foto: Picnic