06-03-2017 13:59 | Door: Chris Thijssen

Supermarktketen Hoogvliet gaat als eerste in Nederland gember en avocado’s merken met laserlicht, wat verpakkingen voor deze producten overbodig maakt.

Daarvoor werkt de supermarktketen samen met Nature & More, een merk van groente- en fruitdistributeur Eosta, dat de merkmethode Natural Branding ontwikkelde. Daarbij worden groente en fruit gemerkt met laserlicht.

Hierbij wordt een kleine hoeveelheid pigment verwijderd uit het buitenste laagje van de schil. Deze methode, die is goedgekeurd door Skal, heeft volgens Eosta geen invloed op de smaak of houdbaarheid van producten.

Biologische avocado’s

Biologische avocado’s in de supermarkt worden meestal verpakt in plasticfolie, om aan de consument te tonen dat de producten onderscheidend zijn ten opzichte van gangbare avocado’s die los worden verkocht. Hetzelfde geldt volgens Eosta voor gember, zoete aardappels en andere biologische producten.

De Zweedse supermarktketen ICA en de Duitse keten Rewe maken al langer gebruik van de methode. Hoogvliet volgt als eerste in Nederland. Door in al zijn winkels gember en avocado’s op deze manier te merken, verwacht de retailer een besparing van 67.000 plastic verpakkingen ten opzichte van eerdere jaren.

Verpakkingen

“Wij zijn erg trots dat we als Hoogvliet deze primeur in Nederland hebben. Onze duurzaam georiënteerde klanten zullen hier blij mee zijn, want uit onderzoek blijkt steevast dat zij hun bio-producten liever zonder plastic verpakkingen kopen. We vinden het belangrijk om meer te doen dan besparen op plastic tasjes”, zegt Ed van Venrooij, category manager Groente & Fruit van Hoogvliet, in het persbericht.

Bron: Eosta | Foto: Eosta