28-03-2017 12:03 | Door: Chris Thijssen

Online supermarkt Picnic krijgt € 100 mln aan groeigeld van een aantal Nederlandse familiefondsen.

Het gaat om financiering van NPM Capital en beleggingsfondsen De Hoge Dennen, Hoyberg en Finci, meldt Picnic in een persbericht. De online supermarkt bezorgt sinds anderhalf jaar gratis boodschappen thuis bij de consument. Dat doet de supermarkt met zelf ontwikkelde elektrische bezorgwagentjes.

Onlangs kondigde Picnic aan zijn online boodschappendienst in 2017 uit te willen breiden naar tien tot vijftien nieuwe steden. De investering van de verschillende fondsen stelt de websupermarkt naar eigen zeggen in staat om de ambitieuze groeiplannen te verwezenlijken.

Duurzame supermarkt

“Wij zijn een moderne melkboer die alles heeft, voor iedereen betaalbaar is en altijd voor je klaarstaat”, zegt medeoprichter Joris Beckers in het persbericht. “De gigantische belangstelling van klanten in iedere stad waar we opengaan, heeft ons het vertrouwen gegeven om onze service nu zo snel mogelijk in heel Nederland voor iedereen beschikbaar te maken en zo de meest duurzame supermarkt ter wereld te worden.”

Nederlandse innovatie

NPM, dat voor lange termijn in Nederlandse ondernemingen met een duurzame missie investeert, ziet kansen voor de online supermarkt.

“Picnic is typisch een bedrijf dat in onze langetermijnstrategie past. Een geweldige Nederlandse innovatie met een sterk merk, een ambitieus team en enorme potentie. Wij zijn er trots op dat wij hiervan deel uit kunnen maken”, zegt Bart Coopmans, managing director van NPM, in het persbericht.

Bron: Picnic | Foto: Picnic