29-03-2017 14:23 | Door: Chris Thijssen

Het Londense warenhuis Harrods, gespecialiseerd in luxegoederen, voert leveringen aan klanten voortaan uit met een volledig elektrische bezorgwagen van Nissan.

Harrods nam de elektrische Nissan e-NV200 deze week in ontvangst, meldt Nissan in een persbericht.

Elektrische bezorgwagen

De wagen is speciaal voor Harrods aangepast. Zo is de laadruimte voorzien van een koelsysteem en speciale rekken, zodat het Britse warenhuis verse goederen onder goede omstandigheden bij de klant kan bezorgen.

De elektrische wagen heeft een bereik van 170 kilometer. Dat maakt de auto volgens Nissan geschikt voor stadsdistributie. Harrods verwacht met de wagen wekelijks zo’n 240 kilometer af te leggen.  

Elektrisch wagenpark

Eerder, in 1919, nam het Britse warenhuis ook al Amerikaanse bestelbussen in gebruik. Het wagenpark bestond toen al snel uit zestig exemplaren van de Amerikaanse fabrikant Walker. Ook met deze bussen leverde het warenhuis goederen aan lokale klanten. Toen voertuigen met benzinemotor aan populariteit wonnen, werden de elektrische bestelauto’s vervangen.

De ontwikkeling van nieuwe technologie en infrastructuur bieden volgens Nissan kansen om opnieuw voor elektrische bezorgwagens te kiezen.

Bron: Nissan | Foto: Nissan