30-03-2017 13:57 | Door: Chris Thijssen

Online supermarkt Picnic breidt zijn duurzame boodschappendienst uit naar Den Haag. De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol, waarvoor Picnic onlangs € 100 mln aan groeigeld ontving.

De websupermarkt stuurt zijn elektrische bezorgwagentjes vanaf 3 mei de Haagse straten op, meldt Picnic in een persbericht. Den Haag is na Amersfoort en Utrecht de derde stad voor de online supermarkt.

Onlangs maakte het bedrijf al bekend naar plaatsen als Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Ede en Veenendaal uit te breiden. Later dit jaar volgen nog tien tot vijftien steden, waaronder Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer.

De groei wordt mede mogelijk gemaakt door een financiering van € 100 mln, die Picnic heeft ontvangen van NPM Capital en beleggingsfondsen De Hoge Dennen, Hoyberg en Finci. Om op de uitbreiding in te spelen, opende de supermarkt vorige maand bovendien een groter distributiecentrum in Utrecht.

Duurzame supermarkt

Doel van Picnic is om de CO2-uitstoot van autoritjes naar fysieke supermarkten te verminderen. Dat doet de websuper door online bestelde boodschappen te bezorgen met zelf ontwikkelde elektrische bezorgwagentjes, geschikt voor stedelijke distributie.

Beluister de podcast waarin Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, vertelt over de elektrische bezorgwagentjes:

Ook zegt Picnic voedselverspilling te beperken, door uitsluitend in te kopen wat de consument bestelt. Dat moet te grote voorraden en verspilling voorkomen.

Lees ook:

Interview Michiel Muller, medeoprichter Picnic: ‘Durf te blijven ondernemen’

Bron: Picnic | Foto: Picnic