26-04-2017 07:59 | Door: Chris Thijssen

Adidas brengt drie nieuwe sneakermodellen gemaakt van oceaanplastic op de markt. Dit is een volgende stap richting de ambitie van het sportkledingmerk om in 2017 1 miljoen paar sneakers gemaakt van geüpcycled oceaanplastic te produceren.

Voor de ontwikkeling van de duurzame sneakers werkt Adidas samen met de milieuorganisatie Parley for the Oceans. De sneaker, waarvan het eerste model in 2016 op de markt kwam, is gemaakt van plastic afval dat Parley for the Oceans uit de oceanen haalt.

De nieuwe modellen, UltraBoost, UltraBoost X en UltraBoost Uncaged, zijn vanaf 10 mei te koop.

adidas oceaanplastic

Duurzaamheid op productniveau

“Bij Adidas geloven we dat we via sport de macht hebben om levens te veranderen. Dit wordt vooral relevant wanneer we praten over de impact die we hebben met ons duurzaamheidswerk”, zegt Kasper Rorsted, CEO van Adidas, in een persbericht. “We zijn een van de weinige bedrijven die duurzaamheid integreren in hun businessmodel, wat vooral zichtbaar is in het feit dat we duurzaamheid naar productniveau brengen.”

Het gaat echter verder dan dat, vervolgt de CEO: “We zien duurzaamheid niet alleen als een kans om een concurrentievoordeel te krijgen, maar we zien het als een verplichting voor ons als wereldwijd bedrijf om zaken te doen op een verantwoorde en duurzame manier.”

Lees ook:

Bron: Adidas | Foto: Adidas