08-05-2017 12:01 | Door: Chris Thijssen

Deli XL, groothandel in foodservice, voegt de soepen uit De Verspillingsfabriek in Veghel toe aan zijn assortiment.

In De Verspillingsfabriek worden geredde producten, zoals overrijpe of misvormde tomaten, en producten die ontstaan bij verwerkingsbedrijven, zoals de kopjes en kontjes van tomaten, gebruikt om nieuwe producten van te maken. Zo produceert De Verspillingsfabriek sinds vorig jaar op grote schaal soepen, sauzen en ragouts voor retail, horeca en leisure.

Deli XL, dat zich richt op de professionele voedingssector, neemt soep in de smaken paprika, broccoli, tomaten, ui, courgette, champignon en goulash af van De Verspillingsfabriek.

Voedselverspilling

“De Verspillingsfabriek beschikt over de kennis en expertise op het gebied van voedselverspilling en heeft deze op één plek verzameld”, meldt Deli XL in het nieuwsbericht. “Hulp van gelijkgestemde partners en initiatieven zijn ontzettend belangrijk om samen de droom na te jagen om verspilling van voedsel tegen te gaan. Deli XL wil met haar klanten deze verantwoordelijkheid nemen.”

Duurzame inkoop

Deli XL wil minimaal 90 procent van zijn producten inkopen bij duurzame leveranciers. Om dat te bereiken, brengt de groothandel zijn inkoopvolume en de duurzame prestaties van leveranciers in kaart. Met een speciaal MVO-meetsysteem kan het bedrijf verschillende leveranciers met elkaar vergelijken op het gebied van duurzaamheid.

Nadie Winde, voormalig MVO-manager bij Deli XL, sprak eerder in een uitzending van DuurzaamBV Radio over het duurzame inkoopbeleid van de groothandel. Luister het gesprek hier terug:

Lees ook:

Bron: De Verspillingsfabriek | Foto: Shutterstock.com