23-05-2017 10:24 | Door: Chris Thijssen

Unilever neemt in het Verenigd Koninkrijk sinds kort elektriciteit af van een Schots windpark van Eneco. Dankzij deze stap draaien alle productielocaties van het concern in het Verenigd Koninkrijk op hernieuwbare stroom.

Dat schrijft Business Green. Unilever neemt de duurzame stroom sinds af van een windpark in Lochluichart, in de Schotse Hooglanden. Eneco is eigenaar en operator van het windpark.

De 23 windturbines in het park leveren 165 gigawattuur hernieuwbare elektriciteit aan vijftien Unilever-locaties in het Verenigd Koninkrijk. Dat is 87 procent van de totale output van het windpark. De overtollige stroom wordt voor een retailtarief verkocht aan lokale gemeenschappen in het omringende gebied.

Windenergie

“Deze stap in het veiligstellen van duurzame toevoer van windenergie is een belangrijke mijlpaal om te voldoen aan onze stevige ambitie om in 2030 CO2-positief te worden”, zet Yvette Edwards, sustainable business and communications director, tegen Business Green. “Het verkopen van het overtollige aanbod aan lokale gemeenschappen, past bovendien bij onze visie om duurzaam leven algemeen toegankelijk te maken.”

De stap volgt op een samenwerking tussen Unilever en GenEco voor het gebruik van bio-methaan in vijf van zijn productielocaties in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, schrijft Business Green. De combinatie van het gebruik van bio-methaan en de afname van windstroom van Eneco leidt ertoe dat alle productielocaties van Unilever in het Verenigd Koninkrijk op hernieuwbare stroom draaien.

Windpark in de Noordzee

In Nederland stapte Unilever met zijn kantoor- en productielocaties in Nederland al op 1 januari over op duurzame stroom, ook afkomstig van een Eneco-windpark. Unilever neemt jaarlijks bijna 70 gigawattuur aan duurzame stroom af van het windpark Eneco Luchterduinen in de Noordzee. 

Bron: Business Green | Foto: Shutterstock.com