14-06-2017 14:19 | Door: Chris Thijssen

Reisorganisatie Better Places, die onder meer de CO2-uitstoot van zijn reizen inzichtelijk maakt, start met traineeships in duurzaam toerisme voor ondernemende young professionals. Het traineeship focust onder meer op verduurzaming van de toerismesector.

Dat meldt de reisorganisatie in een nieuwsbericht. De Better Tourism Academy, zoals het programma heet, is bedoeld voor Nederlandse en Duitse (voormalige) studenten van toerismeopleidingen, die een bijdrage willen leveren aan een duurzamere toerismesector.  

Duurzame toerisme

De deelnemers worden na een trainingsprogramma in Nederland in contact gebracht met de lokale reisspecialisten van Better Places in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Deze partnerbedrijven willen volgens de reisorganisatie zo duurzaam mogelijk opereren en streven naar verantwoord toerisme.

Tijdens het traineeship, dat zes tot tien maanden duurt, bestaan de werkzaamheden van de trainees grotendeels uit het maken van offertes en reisbeschrijvingen voor klanten, contact met klanten, het verwerken van bestemmingsinformatie, het meten van de duurzame impact van reizen en projecten leiden met betrekking tot het proces van Travelife-duurzaamheidscertificering.

Verantwoord reizen

Met de Academy wil Better Places naar eigen zeggen niet alleen investeren in jong talent, maar ook laten zien dat een duurzame werkwijze juist ook kan leiden tot een succesvol bedrijf.

“De deelnemers zijn straks niet alleen in staat om goede kwaliteit te leveren op het gebied van reisvoorstellen maken, klantcommunicatie, marketing en alles wat met touroperating te maken heeft, maar daarnaast weten zij beslissingen op een dusdanige wijze te nemen dat het goed is voor zowel de mensen op de bestemming als de bezoekers, rekening houdend met natuur en milieu. Verantwoord reizen zal gemeengoed zijn”, zegt Ine Hustinx, organisator van de Better Tourism Academy, in het nieuwsbericht.

CO2-uitstoot vakantie

Better Places onderneemt ook andere activiteiten om de toerismesector te verduurzamen. Zo maakt de reisorganisatie de CO2-uitstoot van zijn reizen inzichtelijk. Dat moet reizigers helpen om verantwoorde keuzes te maken. Eerder werd Better Places door Rank a Brand uitgeroepen tot ‘duurzaamste reisorganisatie van Nederland’.

Bron: Better Places | Foto: Chiyacat / Shutterstock.com