06-07-2017 07:07 | Door: Chris Thijssen

Aldi heeft woensdag een nieuwe energie-efficiënte vestiging in Weert geopend. Het nieuwe pand beschikt onder meer over een duurzaam afwateringssysteem.

Het afwateringssysteem bevindt zich op de 3.500 vierkante meter grote parkeerplaats. Omdat het systeem in tegenstelling tot traditionele systemen geen aparte goot en roosters bevat, bevordert het de doorstroming van water naar het riool.

Het systeem is daarnaast volledig gemaakt van gerecyclede materialen, die anders bij het afval terecht zouden komen.

Warmteterugwinning

Verder wordt de nieuwe Aldi-winkel verwarmd met restwarmte uit het koelproces. Daardoor is er geen bijverwarming op gas nodig. De winkel heeft dan ook geen gasaansluiting. Verder beschikt het pand over een warmte-terugwininstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2 en extra isolutatie. Daarnaast is alle verlichting, zowel binnen als buiten, led.

Bij de keuze voor bouwmaterialen is volgens Aldi gelet op mogelijkheden voor hergebruik. Papier en folie worden 100 procent gerecycled via een wormpers in de laad- en loskuil.

Zonnepanelen

Net als de energie-efficiënte winkel die Aldi eind juni in Drachten opende, krijgt ook de winkel in Weert zonnepanelen op het dak. De 230 zonnepanelen, die kort na de opening worden geplaatst, moeten ongeveer de helft van de benodigde stroom opwekken.

Bron: Aldi | Foto: Aldi