03-08-2017 18:45 | Door: Chris Thijssen

Supermarktketen Lidl breidt het biologische assortiment deze zomer opnieuw met circa vijftig producten uit. De afgelopen twee jaar verdubbelde het aantal producten met biologisch keurmerk al. Volgens Lidl zet deze trend zich ook de komende jaren verder door.

In 2015 verkocht Lidl een tiental verschillende biologische producten per jaar. Nu loopt deze hoeveelheid op naar ruim 150 verschillende producten met biologisch keurmerk. De producten zijn voorzien van het Europees biologisch keurmerk, dat garandeert dat aan de EU-regels voor biologische landbouw wordt voldaan.

Biologische producten

“Bio breiden we uit door minimaal twee keer per jaar de klant te verrassen met de bio-week”, zegt Christine Braun van Lidl Nederland. “Daarnaast zetten wij in op meer verder biologische groente en fruit. We zien dat dit aanslaat en daardoor komen steeds meer bio-producten in ons vaste assortiment terecht.”

Tijdens de bio-weken van Lidl introduceert de supermarktketen verschillende nieuwe biologische producten, waaronder een uitgebreid groente- en fruitassortiment. Ook andere producten, zoals granen, sappen, koeken, kokosolie, wijnen en kruiden, liggen tijdens deze week in de schappen. Wanneer de producten bij klanten in de smaak vallen, neemt Lidl ze op in het vaste assortiment.

Braun: “De klant beslist mee. Zo hebben wij naar aanleiding van onze vorige bio-week de couscous en biologische muesli in ons vaste assortiment opgenomen.”

Duurzaam boodschappen doen

Lidl werkt continu aan de verduurzaming van zijn assortiment. Doel hiervan is de klant automatisch steeds bewuster boodschappen te laten doen.

Bron: Lidl Nederland | Foto: Jan von Uxkull-Gyllenband / Shutterstock.com