08-08-2017 07:03 | Door: Chris Thijssen

Gasten van Nacarat, het restaurant van topkok Ron Blaauw dat dit najaar in Amsterdam opent, moeten bij het maken van een reservering een aanbetaling doen. Dat moet no-shows en late afzeggingen voorkomen, wat kan leiden tot minder voedselverspilling.

Dat schrijft Misset Horeca. De winkel op het Rokin opent pas eind augustus, maar sinds woensdag 2 augustus kunnen gasten tickets aanschaffen voor een etentje bij Nacarat. Daarmee wil Blaauw volgens Misset Horeca exclusiviteit voor zijn nieuwe restaurant creëren.

Maar de aanbetaling van de reservering heeft ook een ander doel: het voorkomen van no-shows en late afzeggingen.

Voedselverspilling terugdringen

Het terugdringen van de no-shows is voor horecaondernemers van belang, stelde Couverts.nl eerder. Zo zouden zij veel inkomsten mislopen doordat gasten na hun reservering niet komen opdagen.

Daarnaast leiden no-shows in bepaalde gevallen tot voedselverspilling. Wanneer restaurantondernemers de no-show in hun restaurant kunnen terugdringen, zijn zij in staat hun inkoopbeleid beter af te stemmen op het aantal gasten dat ze verwachten. Als de voedselvoorraad beter aansluit op het aantal daadwerkelijke couverts, hoeven chefs minder voedsel weg te gooien.

Midden-Oosten

Blaauw zegt tegen Misset Horeca dat, wanneer zeker is dat gasten komen, het helpt om als restaurant elke avond een ‘goede voorstelling’ te geven.

Nacarat is een samenwerking tussen Blaauw en Hudson’s Bay, dat zich ook in het pand aan het Rokin bevindt. De gerechten die het restaurant serveert, zijn geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten.

Lees ook:

Kan een aanbetaling verspilling in restaurants voorkomen?

Bron: Misset Horeca | Foto: Shutterstock.com