10-08-2017 10:51 | Door: Chris Thijssen

Theaterfestival de Parade wordt tijdens de Amsterdamse editie aangesloten op het vaste stroomnet. Zo draait het festival dit jaar voor het eerst op groene stroom in plaats van diesel.

De vaste stroomaansluiting tijdens de Parade Amsterdam, van 11 tot en met 27 augustus in het Martin Luther Kingpark, is in samenwerking met Liander gerealiseerd. Locol, net als Liander een dochteronderneming van netbeheerder Alliander, begeleidde het project naar 100 procent groene stroom.

CO2-reductie

Door gebruik te maken van groene stroom in plaats van dieselaggregaten, wordt volgens Alliander de uitstoot van ruim 100 ton CO2 voorkomen. Dat is vergelijkbaar met het jaarlijks verbruik van dertig huishoudens.

Volgens Alliander is de Parade het eerste grote festival in Amsterdam zonder aggregaten. Het festival laat hiermee zien dat duurzaam ook financieel aantrekkelijk kan zijn, aldus de netbeheerder.

Verduurzaming festival

De Parade reist elke zomer van Rotterdam naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. In Utrecht stapte de Parade vorig jaar al over op vaste stroom. De organisatie is in gesprek met de gemeente Rotterdam en Den Haag over de verduurzaming van het festival in deze plaatsen.

Bron: Alliander | Foto: Dorine Ruter, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)