10-08-2017 18:18 | Door: Chris Thijssen

Albert Heijn plaatst op zijn distributiecentrum in Pijnacker in totaal 10.788 zonnepanelen. Naar verwachting levert dat een CO2-reductie van 1.387 ton per jaar op.

De zonnepanelen wekken jaarlijks 2.730 megawattuur op. Daarmee is de zonnestroom, die wordt terug geleverd aan het distributiecentrum, goed voor een derde van het totale elektriciteitsverbruik van het gebouw. Albert Heijn plaatst de zonnepanelen in samenwerking met projectmanager Brink Managment en Ecorus, ontwikkelaar van zonne-energieprojecten.

Zonnepanelen

“Het plaatsen van de zonnepanelen sluit goed aan bij de ambitie om CO2-uitstoot te verlagen in onze winkels en distributiecentra en slimmer om te gaan met energie”, zegt Anneke de Vries, SVP Real Estate, Construction and Franchise bij Albert Heijn, in een persbericht.

“Ik ben daarom heel blij dat we hier zo’n mooie stap kunnen maken met ruim 10.000 zonnepanelen. En dat is een hele klus op een distributiecentrum waar 24/7 gewerkt wordt om onze winkels te bevoorraden.”

CO2-reductie

Eerder dit jaar plaatste de supermarktketen ook zonnepanelen op het distributiecentrum in Zaandam en op winkels in Purmerend, Venray, Enschede, Eindhoven en Zeist. Dat heeft volgens Albert Heijn mede bijgedragen aan een CO2-reductie van 41,6 procent per vierkante meter in vergelijking met tien jaar geleden.

Bron: Albert Heijn | Foto: Albert Heijn