20-08-2017 09:44 | Door: Chris Thijssen

De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht start eind augustus een proef met het gebruik van biologisch afbreekbaar servies in het universiteitsrestaurant. De borden, bekers en het bestek zijn gemaakt van suikerriet, maïssuiker en palmbladeren.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad (AD). Het duurzame servies vervangt het oude porseleinen servies, in ieder geval tot en met december dit jaar.

De biologisch afbreekbare borden, bekers en het bestek worden meteen na gebruik weggegooid. Bij het restaurant komt een shredder te staan, die het servies, samen met groente-, fruit- en tuinafval (gft) kan versnipperen.

Compost

Vervolgens wordt het afval bij een Mijdrechtse afvalverwerker verwerkt, waarbij 85 procent water overblijft. Het overige deel is compost.

Studenten van de Green Office, een duurzame community voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht, gaan de kwaliteit en de mogelijke toepassingen van de compost onderzoeken.

Na december wordt de proef geëvalueerd. Op basis daarvan wordt een besluit over een eventueel vervolg genomen.

Bron: Algemeen Dagblad | Foto: Shutterstock.com