22-08-2017 09:42 | Door: Chris Thijssen

De nieuwe onderneming Hulaaloop biedt ouders een abonnement op kinderkleding tot en met maat 92, waarbij zij kleding steeds voor een grotere maat kunnen inwisselen. Dat moet de hoeveelheid afval, veroorzaakt door het weggooien van babykleding, verminderen.

Abonnees melden zich aan en geven de juiste maat van hun kind door. Vervolgens ontvangen zij een samengesteld pakket met kinderkleding thuis. Wanneer de kleding te klein is geworden, kan de kinderkleding worden geretourneerd naar Hulaaloop.

Vervolgens wordt een nieuw pakket met de juiste maat toegestuurd. De geretourneerde kleinere kleding komt terecht in een pakket voor andere abonnees.

Duurzame kinderkleding

Het verhuren van de kinderkleding moet de hoeveelheid kleding die ouders weggooien, als gevolg van de snelle groei van hun kind, beperken. Het is dan ook de missie van Hulaaloop om ‘de markt van kinderkleding te veranderen door op een duurzame manier om te gaan met kinderkleding’, schrijven de oprichters op hun website.

Om die reden bieden zij ook duurzame kleding aan, zoals kleding van merken Icecream Bandits en Imps & Elfs.

Afvalberg verkleinen

Het Gentse bedrijf Happy Kiddo biedt een vergelijkbare dienst aan. Ouders kunnen er een kledingabonnement voor kinderen van 0 tot 3 jaar afsluiten. Ook de oprichters van dit bedrijf willen de afvalberg, veroorzaakt door kleding, verkleinen.

Bron: Hulaaloop | Foto: Shutterstock.com