26-09-2017 14:15 | Door: Chris Thijssen

Supermarktketen Coop vervangt halverwege oktober alle verpakkingen van biologisch vlees door een biologisch afbreekbaar alternatief. Dat moet de hoeveelheid plastic afval terugdringen.

Het materiaal van de vleesschaal, Poly Lactic Acid (PLA), is gemaakt van de plantaardige grondstoffen dextrose en melkzuur. Zowel de schaal als het absorptiematje, de seal en de bestickering van de nieuwe vleesverpakking zijn dan ook geschikt voor de GFT-bak.

Biologisch afbreekbare verpakking

Volgens Coop betekent de introductie van de biologisch afbreekbare vleesverpakking dat meer dan 1 miljoen verpakkingen per jaar niet meer op de plastic afvalhoop belanden, maar in de groene afvalbak om te composteren.

GFT-bak

Om de consument aan te moedigen de vleesverpakking in de juiste afvalbak te gooien, wordt de boodschap verspreid via verschillende kanalen, waaronder via de verpakkingen zelf.

“Onze uitdaging is nu om de klanten te informeren over het feit dat de verpakkingen echt biologisch afbreekbaar zijn én hen ertoe te zetten deze daadwerkelijk in de GFT-bak weg te gooien”, zegt Wim van den Burg, categorymanager Vers bij Coop, in een persbericht.

Coop voerde het project om de vleesverpakkingen te verduurzamen uit in samenwerking met zijn eigen centrale slagerij ProMessa.

Lees ook:

Afvalbedrijven: ‘Kunststof scheiden is en blijft belangrijk’

Bron: Coop | Foto: Evdoha_spb / Shutterstock.com