27-09-2017 16:04 | Door: Chris Thijssen

Bol.com heeft zijn woensdag zijn nieuwe fulfilmentcenter in Waalwijk geopend. Het nieuwe pand ontving eerder het hoogst haalbare Breeam-certificaat ‘Outstanding’ van de Dutch Green Building Council (DGBC) voor de duurzame elementen die zijn toegepast.

Het acht voetbalvelden grote fulfilmentcenter, waar anderhalf jaar aan is gebouwd, biedt ruimte voor circa 1 miljoen verschillende artikelen. Daarnaast heeft Bol.com de fulfilment en sortering samen met PostNL onder één dak georganiseerd. Dat maakt het proces van online winkelen volgens Bol.com aan de achterkant een stuk efficiënter, waardoor minder transportbewegingen nodig zijn en de CO2-uitstoot wordt gereduceerd.

Energiezuinige installaties

Ook het fulfilmentcenter zelf is duurzaam. Zo wordt er gebruik gemaakt van windenergie en warmte- en koudeopslag voor de klimaatbeheersing. Verder bevat het pand energiezuinige installaties voor zowel verwarming, koeling en ventilatie als voor de verlichting. Voor het spoelen van toiletten en urinoirs maakt de retailer gebruik van opgevangen regenwater, dat ook beschikbaar is voor de gevelkranen.

Voor werknemers is er aandacht besteed aan een gunstig werkklimaat, met optimale temperaturen, voldoende (natuurlijk) licht, continue toevoer van frisse lucht, geluidswerende materialen, zachte omgevingskleuren en zoveel mogelijk open werkruimtes.

CO2-uitstoot

Mede daarom kreeg het gebouw eerder het hoogst haalbare Breeam-certificaat ‘Outstanding’ van de DGBC. In maart bekroonde de organisatie het gebouw daarnaast met een internationale Breeam-Award, net name vanwege de manier waarop de CO2-uitstoot wordt gereguleerd en de focus op een gezonde en prettige werkomgeving voor werknemers.

Lees ook:

Bol.com: efficiënt groeien in duurzaam distributiecentrum

Bron: Bol.com | Foto: Bol.com