09-10-2017 07:57 | Door: Chris Thijssen

Procter & Gamble (P&G), leverancier van huishoudelijke en verzorgingsproducten, introduceert een nieuwe afwasmiddelfles, die volledig is gemaakt van gerecycled plastic en oceaanplastic. Dat moet onder meer het bewustzijn onder zijn klanten verhogen.

P&G ontwikkelde de Fairy Ocean Plastic Bottle, zoals de fles heet, in samenwerking met het Britse bedrijf TerraCycle. De innovatieve afwasmiddelfles voor het Britse merk Fairy is gemaakt van 10 procent gerecycled oceaanplastic, afkomstig uit de oceaan en stranden over de hele wereld. De overige 90 procent bestaat uit gerecycled post-consumer-plastic.

In 2018 wordt de fles op de Britse markt geïntroduceerd, met 320.000 exemplaren. Dat is volgens P&G de grootste productierun van afwasmiddelflessen die zijn gemaakt van oceaanplastic ter wereld.

Belang van recycling

“Als ’s werelds nummer één afwasmiddelmerk ter wereld en een geliefd merk in het Verenigd Koninkrijk, willen we Fairy gebruiken om bewustzijn over onze oceaan en het belang van recycling te creëren”, zegt Virginie Helias, vice president of global sustainability bij P&G, in een persbericht.

“Onze klanten maken zich zorgen over dit probleem en door oceaanplastic te gebruiken, hopen we te kunnen laten zien dat de kansen eindeloos zijn als we onze aanpak met betrekking tot afval heroverwegen.”

Innovatie en duurzaamheid

Eerder sprak DuurzaamBedrijfsleven met Virginie Helias van P&G over innovatie en duurzaamheid. “Met innovatie kun je de milieu-impact van consumenten verkleinen, zonder dat ze daarvoor iets extra’s hoeven te doen”, zei de global vice president sustainability destijds.

Lees het hele interview hier: Virginie Helias, P&G: ‘Innovatie voor een lagere milieu-impact’

Bron: Procter & Gamble | Header-foto: Shutterstock.com, In tekst-foto: Procter & Gamble