16-10-2017 16:34 | Door: Chris Thijssen

C&A is opnieuw de grootste afnemer van gecertificeerd biologisch katoen wereldwijd. Van de producten die de kledingretailer in 2016 verkocht, was 33 procent gemaakt van biologisch katoen.

Dat blijkt uit het 2017 Preferred Fibers and Materials Benchmark Report van non-profitorganisatie Textile Exchange. In het rapport vergelijkt de organisatie het duurzaamheidsbeleid van 94 bedrijven over de hele wereld.

Biologisch katoen

In 2016 voldeed 33 procent van het katoen dat C&A inkocht, aan de criteria van programma’s als de Organic Content Standard (OCS) of de Global Organic Textile Standard (GOTS). Daarnaast was 20 procent van het ingekochte katoen gecertificeerd door het Better Cotton Initiative (BCI).

Volgens schattingen van Textile Exchange heeft C&A door de inkoop van biologisch katoen 136,8 miljard liter water bespaard. Daarnaast voorkwam de retailer het gebruik van 125.976 kilo pesticiden en verbeterde het bedrijf de bodem van meer dan 139.973 hectare landbouwgrond. In totaal werd met de aanpak 58,6 miljoen kilo CO2-equivalent voorkomen.

Duurzame materialen

“Het toont aan dat onze strategie omtrent duurzame materialen echt een verschil maakt”, zegt Jeffrey Hogue, chief sustainability officer van C&A, in een persbericht. “Als belangrijke afnemer van landbouwmaterialen als katoen en houtpulp zijn we vastbesloten om bij te dragen aan betere resultaten voor boeren, gemeenschappen en bossen.”

Om het aandeel van biologisch katoen wereldwijd te vergroten, werkt C&A nauw samen met de C&A Foundation en partners om boeren te ondersteunen bij de overgang naar biologische katoenproductie. Zo richten de partijen zich onder meer op het trainen van boeren, gericht op duurzamere landbouwpraktijken en hogere productiviteit.

Lees ook:

Bron: C&A, Textile Exchange | Foto: Shutterstock.com